Jagt på øget innovation i Nordjylland er i gang

Vækstforum Nordjylland og de nordjyske kommuner skød den 23. august gang i en ny runde af den regionale innovationskonkurrence Tag Fat, som stiller skarpt på virksomheders innovation som en vej til erhvervsudvikling og nye arbejdspladser i regionen.

Regionsrådsformand Ulla Astman skyder TagFat i gang hos Intelligent Marking ApS i Hjørring

Langt flere nordjyske virksomheder bør arbejde målrettet med innovation. Det er nemlig noget, som betaler sig og giver konkret værdi på bundlinjen. Det er det klare budskab fra Vækstforum, som er initiativtager til Tag Fat konkurrencen.

Og for at understrege budskabet blev startskuddet til Tag Fat konkurrencen affyret på et pressemøde i Hjørring hos virksomheden Intelligent Marking, som har udviklet en selvkørende opstregningsrobot til brug i bl.a. sportsverdenen. En iværksætter-virksomhed som på få år har skabt et banebrydende produkt og fået hul igennem til det globale marked – netop gennem et målrettet innovationsarbejde.

– Intelligent Marking er et godt eksempel på det forretningspotentiale, som rigtig mange virksomheder i Nordjylland rent faktisk kan skabe for sig selv, hvis de får sat deres arbejde med nytænkning og innovation mere i system og får tænkt ny viden og teknologi ind i deres produkter, produktionsmetoder og services. Det er den udvikling, vi rigtig gerne vil understøtte med Tag Fat, så vi kan sætte ekstra skub i væksten og jobskabelsen i Nordjylland, siger Vækstforums formand Ulla Astman.

 

  

Stifterne af Intelligent Marking Andreas Ydesen og Anders Ulrik Sørensen

 

Robotten fra Intelligent Marking kridter banen op via GPS signaler

Alle interesserede kan indstille enten deres egen eller andre innovative virksomheder i Nordjylland til konkurrencen via hjemmesiden www.tag-fat.dk.
Herefter kåres der først en vinder i hver af de 11 nordjyske kommuner, hvorefter der blandt disse kåres en samlet regional vinder af Tag Fat ved et stort finaleevent i maj 2018.

Øget opmærksomhed skal styrke innovationsarbejde
Ud over Tag Fat konkurrencen, som skal øge opmærksomheden omkring innovation, står Vækstforum også bag en række konkrete udviklingsinitiativer, som tilbyder nordjyske virksomheder målrettet hjælp til at sætte gang i innovationsarbejdet.

Det seneste af disse er initiativet NordVest Smart Production, som Vækstforum og Erhvervsstyrelsen har skudt i gang med en investering på i alt næsten 12 mio. kr. fra bl.a. EU’s Strukturfonde. Initiativet, som har et samlet budget på 20 mio. kr., skal hjælpe produktionsvirksomheder i Vesthimmerland og Jammerbugt kommuner med at fremtidssikre deres forretning.

– Vi har lyttet til de mange små og mellemstore virksomheder, som efterspørger nye værktøjer og kompetencer for at forblive konkurrencedygtige. Det er virksomheder som selv ved, hvad der skal til, og som med opbakning fra de to kommuner og Vækstforum kan sikre den nødvendige innovation, forklarer Ulla Astman.

Det er Vækstforums forventning, at initiativet NordVest Smart Production frem mod sommeren år 2020 vil bidrage til at skabe samt fastholde og fremtidssikre mere end 100 produktionsjob i Vesthimmerland og Jammerbugt.